Wat zijn de voordelen van flossen met water?

Ga je netjes twee keer per jaar voor controle naar de tandarts? Poets je twee keer per dag ongeveer twee minuten jouw tanden? Dan volg je de instructies prima uit! Dergelijke instructies zijn uiteraard niet zomaar in het leven geroepen. Nee, als je deze instructies netjes opvolgt, kun je jouw gebit in de best mogelijke conditie behouden.

Je geniet hierdoor van een frisse adem, van een stralend gebit én van een gezond gebit. Dit betekent dat je ook niet al te veel kosten aan de tandarts hebt, dat je geen pijnlijke ingrepen hoeft te ondergaan en dat je je absoluut niet voor jouw gebit hoeft te schamen.

Wil jij ook graag jouw gebit op de juiste manier verzorgen? Dan is het sowieso aan te raden om een elektrische tandenborstel aan te schaffen. Met een elektrische tandenborstel kun je jouw gebit op de juiste manier poetsen, waardoor je al veel bacteriën, tandplak en etensresten weet te verwijderen.

Is het echter voldoende om jouw gebit optimaal te verzorgen met een elektrische tandenborstel? Nee, het advies is ook om jouw gebit te flossen. In dit artikel vertellen we je graag meer over het flossen met water; dit is namelijk één van de mogelijkheden die je op het gebied van flossen hebt. Maar, is het aan te raden om te flossen met water? Waar moet je aan denken als je jouw gebit met water gaat flossen? En wat heb je überhaupt nodig om jouw gebit te kunnen flossen met water? Op al deze vragen vind je in dit artikel een concreet antwoord.

Hoe kun je jouw gebit flossen?

Als je jouw tanden keurig twee keer per dag poetst, weet je jouw tanden prima schoon te houden. Het lastige is echter dat etensresten zich ook tussen jouw tanden in kunnen gaan nestelen. Daar kunnen deze etensresten voor bijvoorbeeld irritaties of ontstekingen gaan zorgen. Om deze etensresten te kunnen verwijderen, is het zaak om jouw gebit goed te flossen.

Als je jouw gebit wilt flossen, kun je hier tandenstokers voor gebruiken. Deze tandenstokers plaats je tussen jouw tanden, waarna je heen en weer kunt gaan met deze stoker. Juist door deze beweging weet je al veel etensresten tussen jouw tanden te verwijderen.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om te flossen met water. In dat geval maak je van een flosapparaat gebruik, waarbij je ook de heen en weer gaande beweging uitvoert. Tegelijkertijd zorgt dit apparaat echter voor het spuiten van water, waardoor je jouw gebit nóg beter schoon kunt krijgen.

Is het aan te raden om te flossen met water? Ja, dat is wat ons betreft zeker aan te raden. Hieronder geven we enkele redenen waarom dit volgens ons zo aan te raden is.

Een perfecte schoonmaak

Met een flosapparaat met water ben je echt perfect in staat om jouw gebit te verzorgen. Dit komt enerzijds al doordat het apparaat perfect de ruimte tussen jouw tanden schoon weet te maken, maar óók doordat het water direct voor een reinigende werking zorgt.

Je weet hiermee de werking van een flosapparaat dus eigenlijk alleen maar te versterken. Je weet hierdoor echt alle bacteriën, tandplak, voedselresten en dergelijke perfect te verwijderen. Hiermee weet je zowel jouw tanden als jouw tandvlees in perfecte conditie te houden. Wat wens je nog meer?

Bijkomend voordeel is dat een dergelijk apparaat onwijs makkelijk te bedienen is. Je hoeft dit apparaat alleen maar tussen jouw tanden heen te steken, waarna het apparaat eigenlijk de rest doet. Bovendien gaat het reinigen een stuk sneller en grondiger dan als je met een normale tandenstoker tussen jouw tanden zou gaan stoken.

Al met al brengt het flossen met water dus de nodige voordelen met zich mee. Voordat je van deze voordelen kunt genieten, moet je echter wel eerst een geschikt flosapparaat aanschaffen. Dit geschikte flosapparaat kun je direct via onze webshop aanschaffen; wij bieden namelijk de beste flosapparaten van de beste merken aan. Wij raden je dan ook van harte aan om direct ons aanbod te bekijken, zodat je direct het beste flosapparaat kunt vinden.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een flosapparaat met water?

Heb je interesse om jouw gebit te gaan flossen met water? Dan is het goed om te weten dat je de keus uit meerdere apparaten hiervoor hebt. In de basis betreft dit een flosapparaat met water, maar let goed op: dit apparaat heeft ook wel eens de naam waterpik. De werking van een waterpik is echter compleet hetzelfde als de werking van een normaal flosapparaat met water; alleen de naam is anders.

Maar, waar moet je nou goed op letten bij het vergelijken van dergelijke flosapparaten? In onze ogen is het sowieso verstandig om altijd te kiezen voor een flosapparaat van een gerenommeerd merk. Dergelijke apparaten hebben een bewezen werking en zijn van de hoogste kwaliteit.

Daarnaast moet je ook goed kijken naar de geleverde waterdruk, de hoeveelheid standen en de inhoud van het waterreservoir. Het is wenselijk dat het waterreservoir zo groot mogelijk is, aangezien je dan minder vaak het reservoir bij hoeft te vullen. Maar, een groter reservoir zorgt er uiteraard wel voor dat het apparaat ook een stuk groter wordt. Probeer daarom voor jezelf hier de gulden middenweg in te vinden.

Verder is het ook aan te raden om goed naar de maximale batterijduur te kijken. Hierbij is het wenselijk dat je zolang mogelijk met één acculading kunt doen, zodat je zo weinig mogelijk het apparaat op hoeft te laden. Gemak dient de mens.

Tot slot is het ook nog verstandig om goed naar het prijskaartje te kijken. Voor een flosapparaat met water betaal je al snel enkele tientjes. Opvallend is echter dat de prijzen van de verschillende apparaten behoorlijk variëren. Maak daarom voor jezelf een goed vergelijk en hak uiteindelijk de knoop door. Wil je zeker weten dat je een eerlijke prijs voor het flosapparaat met water gaat betalen? Bestel dan direct dit apparaat via ons; wij hanteren namelijk de meest scherpe prijzen!

De leukste cadeauwinkels van Nederland!