Wat is een geschikte elektrische tandenborstel voor kinderen?

Tandartsen geven al enige tijd een duidelijk advies: gebruik een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel is in staat om alle bacteriën en tandplak perfect uit jouw mond te verwijderen. Dat komt onder andere door de roterende beweging van de tandenborstel. Door deze roterende beweging kunnen alle lastige plekjes binnen de mond bereikt worden. Gebruik nadien een flosapparaat om ook de ruimte tussen jouw tanden schoon te maken en je geniet vervolgens van een stralende glimlach.

Recent schreven we al meerdere blogartikelen over de beste tandenborstels voor volwassenen. Daarbij keken we onder andere naar de beste tandenborstel van het merk Oral-B. Dit merk heeft zich ontpopt tot dé marktleider binnen de wereld van elektrische tandenborstels.  Dit merk is eveneens in staat om perfecte elektrische tandenborstels voor kinderen te ontwikkelen. In dit artikel willen we jou graag kennis laten maken met de Oral-B Stages elektrische tandenborstel. Deze tandenborstel is in meerdere variant verkrijgbaar, maar wij richten onze pijlen op de Disney variant.

Oral-B Stages Power Kids Disney Frozen

Deze elektrische tandenborstel is door Oral-B speciaal voor kinderen ontwikkeld. Het gebit van kinderen is namelijk iets gevoeliger dan het gebit van volwassenen. Mede hierom is het van belang dat de tandenborstel géén schade aanricht, maar juist het hele gebit op de juiste manier weet te reinigen. Dat komt absoluut goed als je voor deze elektrische tandenborstel van Oral-B kiest.

Het eerste wat aan deze tandenborstel opvalt, is het leuke design. Toegegeven; dankzij dit design is de tandenborstel met name voor meisjes geschikt. Ben je op zoek naar een geschikte tandenborstel voor jongens? Ook dan heb je in het assortiment van Oral-B meer dan genoeg keus. Deze tandenborstel is namelijk ook met andere designs vormgegeven.

Door het design wordt het voor kinderen in ieder geval een stuk makkelijker om hun tanden te poetsen. Zij mogen tenslotte met hun ‘Disney Frozen helden’ tandenpoetsen. De drempel om jouw kind aan het poetsen te krijgen, is hierdoor een stuk lager geworden.

Bijkomend voordeel is dat de werking van de borstel afgestemd is op kinderen. De borstel heeft namelijk extra zachte borstelharen, zodat het (melk)gebit van jouw kind optimaal verzorgd wordt. Hierbij heeft jouw kind ook nog de beschikking over een timer. Deze timer zorgt ervoor dat je kind netjes de volle 2 minuten vol maakt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat deze tandenborstel veel meer tandplak verwijdert dan een manuele tandenborstel. Doordat jouw kind met de Disney Frozen helden zijn/haar tanden mag poetsen, wordt het poetsen ook nog eens leuker. Wat wens je nog meer?

Het enige nadeel is dat deze tandenborstel maar één poetstand heeft en géén poetsdruksensor heeft. Deze nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen van deze tandenborstel.

Andere geschikte varianten van een elektrische tandenborstel voor kinderen zijn:

  • Oral B tandenborstel Vitaliy Kids Cars & Planes
  • Bestron Tandenborstel (DSA3500B, DSA3500P en DSA3500A)
  • Philips HX6321/03 Elektrische tandenborstel

Deze borstels hebben zachte haren, reinigen het (melk)gebit perfect én hebben een leuk design. Dat is ongetwijfeld alles waar je voor jouw zoon/dochter naar op zoek bent!

De leukste cadeauwinkels van Nederland!