Waarom een professionele föhn aanschaffen?

Eén van de populairste producten uit de badkamer is een föhn. De föhn is zowel bij meiden als bij jongens onderdeel van het dagelijks ritueel om het kapsel te perfectioneren. Daarnaast is het een van belang om je haar goed te verzorgen. Een onderdeel van de goede verzorging van je kapsel is het hebben van een professionele föhn.

Voordat je een professionele föhn gaat aanschaffen is het van belang dat je je afvraagt wat je met de föhn wil doen. Indien je een föhn alleen wil aanschaffen om je haar te drogen dan is een föhn met twee warmtestanden voldoende. Het is een ander verhaal als de functie van een föhn niet alleen drogen moet zijn maar tegelijkertijd stijlen. Hierbij zijn onder andere het vermogen van een föhn, aantal temperatuurstanden en aantal opzetstukken belangrijke aspecten. Speciaal voor jou zetten we daarom de voordelen van een professionele föhn onder elkaar!

Voordelen van een professionele föhn

Het is wellicht een open deur intrappen maar een professionele föhn beschikt over een groot vermogen. Aan de hand van het aantal wattage wordt het vermogen van de föhn bepaald; hoe meer wattage hoe krachtiger de föhn is. Als je dik haar hebt, wordt geadviseerd om een föhn met minimaal 1900 watt aan te schaffen. Indien je haar erg dun is, is het voldoende om een föhn met een wattage van 1250 in je bezit te hebben.

Daarbij komend voordeel van een professionele föhn zijn de verschillende opzetstukken waarover de föhn beschikt. Een professionele föhn beschikt bijvoorbeeld over een opzetstuk met een smalle blaasmond, een brede blaasmond of een diffusor. Daarnaast heb je ook nog een straightner als opzetstuk.

De smalle blaasmond draagt bij aan het in model brengen van kort haar. In tegenstelling tot de smalle blaasmond is een brede blaasmond juist perfect voor het stijlen van lang haar. Een diffusor draagt weer is een must voor mensen met krullend haar, want de diffusor zorgt voor mooi golvend of krullend haar. Tot slot kan de straightner als opzetstuk ervoor zorgen dat je golvend of krullend haar steil wordt tijdens en na het föhnen.

Een ander voordeel is als de föhn beschikt over verschillende warmtestanden. Een professionele föhn heeft dit vrijwel altijd en draagt bij voor de perfecte verzorging van jouw haar.

Een lagere temperatuur is bedoeld voor droog of beschadigd haar. Tevens ka deze stand ook gebruikt worden als het haar geverfd is. De hogere temperatuur kan dan juist gebruikt worden voor gezond en normaal tot dik haar. Door het gebruik van de koude luchtstand kan je je haar extra fixatie geven en blijft het mooi in model. Wil je de föhn gebruiken voor het stijlen van je haar? Dan is het ook ideaal als jouw föhn verschillende warmtestanden heeft.

Daarnaast heeft een professionele föhn een langere levensduur. Indien je de föhn dagelijks of meerdere keren per week gebruikt, is het verstandig om op de kwaliteit te letten. Een goedkopere föhn gaat over het algemeen minder lang mee dan een professionele föhn. De goedkopere variant is niet geschikt voor dagelijks of intensief gebruikt. Voor een professionele föhn is het geen probleem om dagelijks gebruikt te worden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een föhn?

Uiteraard is de prijs van een föhn ook belangrijk. De duurste föhn hoeft niet direct de beste föhn te zijn. Let daarom altijd goed op de prijs- kwaliteitsverhouding als je een föhn gaat kopen. Kijk altijd naar de opties die de föhn biedt en laat je vooral niet alleen door de aangegeven prijs leiden.

Daarnaast is het ook handig als je controleert wat de lengte van het snoer van de föhn is. Een langer snoer biedt meer bewegingsvrijheid gedurende het gebruik van de föhn. Hierbij is het ook handig om te bedenken waar het stopcontact zit in verhouding tot de spiegel. Hoe lang moet het snoer minimaal zijn om normaal voor de spiegel je haar te kunnen föhnen?

Ook een belangrijk om over na te denken is het geluid dat de föhn produceert. Als je in een huis woont met meerdere personen zullen zij niet blij worden van een föhn die veel geluid produceert. Tegelijkertijd is het de vraag of jij hier zelf ook op zit te wachten.

Tot slot nog twee praktische tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste föhn. Een van de twee aspecten waar je verder nog over na kan denken is de kleur van de föhn. Wil je een opvallende kleur of een gewone neutrale zwarte föhn? Als laatste kan je controleren of de föhn inklapbaar is. Indien dit het geval is, neemt de föhn aanzienlijk minder ruimte in beslag wanneer je het in de kast legt of mee wil nemen in je koffer als je op reis gaat.

De leukste cadeauwinkels van Nederland!