Hoe krijg je wittere tanden?

Gedurende het leven is het belangrijkste om gezond te leven. Als je gezond bent, krijg je wellicht ook andere wensen. Je wilt er bijvoorbeeld elke dag verzorgd uit zien, je wilt fraai kapsel hebben en je wilt wittere tanden krijgen. Het verkrijgen van een fraai kapsel is relatief simpel dankzij haarstylingsproducten en haarverzorgingsproducten. Het verkrijgen van wittere tanden is echter niet al te makkelijk.

Wij merken dat er veel onduidelijkheid heerst over het verkrijgen van wittere tanden. Van behoorlijk wat mensen is het echter juist wél de wens om wittere tanden te verkrijgen. Hoe kan je dat dan voor elkaar krijgen? Wel, daar zijn zeker enkele mogelijkheden voor. Enkele van deze mogelijkheden bespreken we in dit artikel. We beperken ons hierbij alleen tot mogelijkheden die medisch onderbouwd zijn. Sommige bleeksets brengen namelijk meer schade aan je gebit aan dan dat je er ook daadwerkelijke wittere tanden van krijgt. Ben hier dus voorzichtig mee en ga vooral aan de slag met onderstaande mogelijkheden.

Goede mondverzorging

De meest voor de hand liggende mogelijkheid is om je gebit goed te verzorgen. Dit betekent dat je jouw gebit twee keer per dag minstens 2 minuten moet poetsen. Na het poetsen kan je vervolgens een flosapparaat gebruiken om ook de ruimtes tussen je tanden en kiezen goed te reinigen. Voor het poetsen van de tanden kan je overigens het beste een elektrische tandenborstel gebruiken. Dankzij de roterende bewegingen is een dergelijk apparaat in staat om je tanden op een zeer efficiënte en grondige wijze te reinigen.

Bij een goede mondverzorging komt ook een gevarieerd en gezond voedingspatroon om de hoek kijken. Door gezond en gevarieerd te eten, krijg je namelijk alle benodigde vitaminen en mineralen binnen. Deze vitaminen en mineralen zorgen vervolgens voor een perfecte opbouw van jouw tanden en gebit. Dus draagt dus ook zeker bij aan het verkrijgen van witte tanden.

Uiteraard is het ook van belang om de juiste tandpasta te gebruiken. Pas op met tandpastas van onbekende merken; deze kunnen mogelijk schade aan je gebit verzorgen. Ons advies is om altijd voor de tandpasta van de reguliere merken (Sensodyne, Aquafresh e.d.) te gaan.

Vermijd koffie

Het is volgens velen duidelijk; van koffie krijg je gelere tanden. Ons advies is dan ook om koffie te vermijden. Ja, het warme drankje is heerlijk, maar het is niet altijd gezond. Dat is zeker het geval als je dagelijks te veel koffie drinkt. Daar kan je, op de lange termijn, zelfs gezondheidsproblemen van krijgen. Ben hier dus voorzichtig mee en vermijd de inname van koffie ook om wittere tanden te krijgen.

Vermijd sigaretten

Behalve de koffie zorgen ook sigaretten voor gelere tanden. Het laatste advies vanuit onze kant is dan ook om de sigaretten links te laten liggen. Sigaretten zijn sowieso ongezond voor je hele lichaam, maar hebben dus ook een negatieve invloed op de kleur van je tanden.

Het verkrijgen van wittere tanden is zeker mogelijk met behulp van bovenstaande tips!

De leukste cadeauwinkels van Nederland!