Het effect van kruiden op je gezondheid

Veel mensen die zich erin verdiept hebben en ervaring hebben met kruiden, weten hoe belangrijk bepaalde kruiden kunnen zijn voor de gezondheid. Kruiden hebben tal van gezondheidsvoordelen, als ze tenminste op een goede manier gebruikt worden. In dit blog gaan we in op de belangrijkste gezondheidsvoordelen die het gebruik van kruiden de mens kan bieden. Verbaas je over de genezende én preventieve kracht van kruiden en lees snel verder!

Enkele kruiden die je immuunsysteem een oppepper geven

Een van de belangrijkste effecten die kruiden op je gezondheid kunnen hebben, is een versterking van je immuunsysteem. Door elke dag goed doordacht werkzame kruiden in je eten te doen, kun je je gezondheid een positieve impuls geven. Kruiden die goed zijn voor het versterken van je immuunsysteem, zijn er gelukkig genoeg.

Een kruid dat vaak gebruikt wordt in gerechten is kaneel. Kaneel heeft namelijk een antibacteriële werking en zorgt voor een beter en krachtiger immuunsysteem. Kaneel is lekker in combinatie met bepaalde groentesoorten, zoals boontjes, maar kun je ook gebruiken om je smoothie of een warme kop chocolademelk wat extra smaak te geven.

Een ander soort kruid dat vaak gebruikt wordt om je immuunsysteem te versterken en je spijsvertering te verbeteren is kurkuma. Het wordt in de Indiase keuken vaak gebruikt in curry gerechten, maar je kunt er ook voor kiezen om kurkuma capsules te slikken voor je gezondheid.

Wist je trouwens dat naast kruiden, ook pecannoten een goede aanvulling op je voedsel zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld door je salade doen. Pecannoten bevatten veel zink en versterken zo je weerstand. Ook smaken ze heerlijk.

Enkele kruidensoorten die bijdragen aan een gezondere huid

Kruiden zijn er in allerlei soorten en varianten. Populair zijn bijvoorbeeld kruiden die een positief effect hebben op je huid. Een mooi voorbeeld hiervan is het kruid basilicum. Basilicum bevat zink en vitamine C en daarnaast veel antioxidanten. Hierdoor helpt dit kruid goed tegen acne en andere huidproblemen. Basilicum als kruid past goed bij salades en een broodje gezond, maar komt ook op pasta’s goed tot zijn recht als smaakmaker.

Ook raden we kamille aan. Dit kun je het beste in theevorm consumeren. In kamille zit een krachtig stofje, alfa-bisabolol geheten, dat het genezingsproces kan verbeteren als je te kampen hebt met huidproblemen. Kamille wordt in de vorm van thee dan ook ingezet als hulpmiddel tegen littekenweefsel, tegen acne en als er sprake is van brandwonden. Huidirritaties en andere huidkwalen kunnen met behulp van kamille sneller genezen. Aarzel daarom niet om voldoende kamillethee in huis te halen als je problemen ervaart met de conditie van je huid. Je zult snel verbetering merken door gebruik te maken van dit fijne kruid. Succes en geniet alvast van het mooie resultaat!

Dagelijks gezond en gevarieerd eten

Wanneer je gezond wilt eten, zorg dan voor een gevarieerd dieet. Gebruik de bekenede Schijf van Vijf om dagelijks je maaltijd samen te stellen. Je eet dan elke dag iets anders, zodat je voldoende afwisseling hebt. Je krijgt dan voldoende verschillende voedingsstoffen binnen. En eet voldoende vitamines en mineralen,

Dagelijks gezond en gevarieerd eten vormt de basis van een gezonde leefstijl. In praktijk blijkt dit echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer het niet altijd lukt om alle voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden te eten, is het goed om je eten aan te vullen met verschillende voedingssupplementen. Voedingssupplementen van bijvoorbeeld Supergoods kunnen een aanvulling zijn op je dagelijkse voeding en de kruiden in de capsules kunnen een extra ondersteuning zijn voor je gezondheid.

De leukste cadeauwinkels van Nederland!